Lars Berg

Att erkänna "det som är" öppnar dörren till varje nytt ögonblicks möjligheter.

Inriktning

Jag har varit verksam som gestaltterapeut sedan 1985 och har stort fokus på att skilja ut vad som är verkligt respektive fantiserat i klientens uppfattning av sig själv och sin tillvaro. En hörnsten i arbetet är att utveckla förmågan till acceptans för "det som är" och för de känslor och tankar klienten är upptagen av.

Jag arbetar i huvudsak med individualterapi, men ibland även parterapi (då i samarbete med min livspartner och kollega, Meit Backman) och har c:a 4 års erfarenhet som personalgruppshandledare på behandlingshem och i kommunal utbildningsverksamhet.
Jag ger också handledning, individuellt eller i grupp, med fokus på att utforska terapeutens egna resurser i mötet med klienter/patienter. Handledning i grupp blir också ett lärosystem, där deltagarna bidrar med sina egna kunskaper och feedback till varandra.

Genomgående i mitt förhållningssätt finns en öppenhet för symboliska aspekter av det som tas upp, då jag fäster uppmärksamhet på inre bilder och metaforer som redskap för förståelse av bakgrunden till det som sker på ytan.

Om mig

* Associativ medlem i EAGT, European Association for Gestalt Therapy.
* Medlem i KRO, Konstnärernas Riksorganisation i Sverige.

Mottagning

  • Gata: Blekingegatan 63 C, Stockholm
  • Stad: Stockholm
  • Län: Stockholm
  • Telefon: 0705-18 07 90
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.