Walter Ambjörn

Idialog

Inriktning

Den typ av samtalsterapi jag praktiserar är gestaltterapi. Vi tar utgångspunkt i ändringens paradox, vilket innebär att ändring sker när du blir mer av det du allaredan är. Verklig ändring sker inte när du försöker bli eller vara nån annan eller något annat än vad du är. Som terapeut vill jag stötta och uppmuntra dig till och bli mer av dig själv.

I gestaltterapin har vi uppmärksamhet på hela människan, kropp, tankar och känslor. Den har sin utgångspunkt i att människan själv har ansvar för sina val och handlingar detta i de begränsningar som omgivningen och situationen ger en.

Gestaltterpain bygger också på insikten om att medvetenhet om dig själv sker i ögonblicket -här och nu detta i relation till andra människor. Jag som terapeut är därför inte "neutral" men önskar och möta dig med mig själv och vara ett stöd i den process att utveckla en större uppmärksamhet på det som är dina teman i livet.

Ordet gestalt står för helhet, holismen och den humanistiska människosynen är grunden i gestaltterapin. I terapin lär du känna hur du gör för att vara den du är idag och hur du gör för att må som du gör. Den nya medvetenheten och insikten ger dig möjligheter att ta andra val i livet.

Om mig

Utöver gestaltterapeut utbildningen är jag Socionom sedan 2001 och har en del tilläggsutbildningar såsom Motiverande Intervju och repulse. Jag har lång erfarenhet av arbete med människor i kris och utsatta situationer och har arbetat med behandling av missbruk och kriminell livstil under många år. Har också lång erfarenhet av att arbeta med relationsproblem, konflikter i hemmet och på arbetsplatsen och med personer som brottas med ångest, depression, svag självkänsla och individer med adhd, add.

Mottagning

  • Gata: Viktoriagatan 1
  • Stad: Huskvarna
  • Telefon: 0703-80 47 79
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.