Philip Ronne

International counseling

Inriktning

Gestaltterapi – varför då? Varför kommer man till en terapeut? För att få hjälp med något som blivit för svårt, övermäktigt i ens liv. Det kan vara en relation som fastnat i konflikter, destruktivitet eller bara tomhet. Det kan vara tvångsliknande mönster som man brottas med, beroenden, svartsjuka, skam, rädsla för andra människor. Det kan vara känslor man bär på som känns okontrollerbara; sorg, ilska eller skam.

Det finns två sätt att hjälpa som terapin erbjudit, att titta på orsaken till dina problem och försöka att förstå varför du gör som du gör och därigenom kunna ändra det. Eller att börja utifrån, hur kan du hitta modeller för att ändra ditt beteende och därigenom må bättre.

Gestaltterapin erbjuder en tredje väg, den existentiella, relationella och fenomenologiska. Vad betyder det? Att jag som terapeut erbjuder dig som en klient ett möte, en kontakt där vi i stunden, här och nu kan undersöka vad som händer i dig. Där jag både stöttar och utmanar dig att möta det som hindrar dig att vara fullt närvarande, att känna dig trygg och sedd. Det är en resa vi gör tillsammans där accepterandet av vad som är, blir vår guide till att kunna möta din bakgrund och ditt liv i nuet. Det kan vara smärtsamt, men det är också som att färglägga en bild i en sån där målarbok för barn med färdiga teckningar. Målet är att du ska kunna vara i dina känslor utan att de tar dig i våld. Då kan du välja själv hur du vill möta en ny situation, du kan prova vägar du inte vågat beträda innan.

Det jag inte kan förändra det kan jag acceptera och det jag kan acceptera det är redan förändrat. Tomas Andersson Wij "Tommy och hans mamma"

Om mig

Jag är sedan 2014 diplomerad Gestalterapeut från GIS-International. Har även fortbildat mig inom Gestalts sätt att arbeta med psyokopatologi och diagnoser. Jag har gått basutbildningen i Emotionally Focused Couples Therapy  (EFT) som är en parterapi där man arbetar utifrån anknytningsperspektivet. Våren 2019 har jag även påbörjat en 2,5 år lång utbildning i Developmental Somatic Psychotherapi med Ruella Frank. Jag är också utbildad teaterregissör från Dramatiska Institutet. Har arbetat som volontär på Stadsmissionens mottagning för unga män och på en chatt för unga killar som heter Killfrågor och drivs av Män för jänställdhet. Förutom att ta emot klienter, individuellt eller i par. så leder jag också s.k. Pappagrupper på olika BVC i Stockholms län.

International Counseling. Are you looking for an English-speaking counselor or couple therapist in Stockholm? I have worked with International Counseling for several years. I'm a certified Gestaltherapist from GIS International Denmark, and an authorized member of the Swedish Gestalt organization (SAG). I have of course, a liability insurance for your security.

I also have training as a couple therapist within the EFT community (Emotionally Focused Couples Therapy) in London. You're welcome to come on your own or if you want to come as a couple. My office is located in the centre of Stockholm on Södermalm, close to the "Tunnelbanan" station Slussen. Book a first try out session for a reduced fee!

Mottagning

  • Gata: Hökens gata 10
  • Stad: Stockholm
  • Län: Stockholm
  • Telefon: 070-640 54 56
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.