Karin Wiklund

Inriktning

Hur återfår man glädjen och nyfikenheten i tillvaron när lusten vissnat och elden slocknat? Hur hittar man tillbaka till modet att våga lita på sig själv och sina inneboende resurser när den inre rösten viskar så tyst att den knappt är hörbar? Hur får man liv i relationer och kontakter som blivit grå och gått i stå?

Gestaltterapi är en kreativ terapiform som förmår väcka den inneboende förmågan till helande som blockerats någonstans på vägen.

Jag tar emot klienter i individual-och gruppterapi och jag arbetar på svenska och engelska.

Jag har hållit kurser i personlig utveckling, stresshantering och kreativitet. Genom Kulturkraft har jag arrangerat workshops för kulturarbetare där deltagarna fått undersöka den kreativa processen och möjliga blockeringar i syfte att hitta tillbaka till lusten och glädjen i arbetet. Jag har även arbetat med grupputveckling inom organisation.

Om mig

Jag har min bakgrund inom teatern som skådespelare och frilansande regissör. I gestaltterapin mötte jag en metod som jag kände igen från teatern med flera gemensamma nämnare som för mig varit och är så givande. Där finns samma grundtanke om närvaron i nuet, kontakten med sitt egna inre liv och kontakten med den andre. Där finns samma helhetssyn på människan och tillit till processen.

Jag har sen tidigare erfarenhet av att jobba med unga tjejer som tappat sugen och interner på institutioner. I arbetet tillsammans med dem använde jag teatern som verktyg för att bryta isolering,hitta motivation, kraft och stärka självkänslan. Med lekens och dialogens hjälp närmade vi oss den plats där man krånglar till det för sig och tvivlet och rädslan tar över.

För mig kändes det som ett naturligt steg att gå vidare och utbilda mig till gestaltterapeut.

Min examen tog jag vid GIS-International i Danmark.

 

Mottagning

  • Gata: Skånegatan 73
  • Stad: Stockholm
  • Telefon: 0736-69 98 08
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.