Jojo Tuulikki Oinonen

Serendipity - accidental wisdom, making fortunate discoveries of things you were not looking for.

Inriktning

Skam, denna mest mänskliga känsla av alla men även den mest förgörande för vårt psykiska välbefinnande om den missbrukas.  Vad är skam, hur fungerar den, vad är dess uppgift? Hur är den sund, kontra hur kan den förändras till en giftig skam som blivit så "svald" att den tar över och indirekt utövar en total kontroll över en persons hela liv? I mina föreläsningar går jag igenom de olika självmedvetna emotionerna, skillnaderna på skam och skuld, men även den viktiga empatins roll, baserad på forskning som kommit 2006 och 2012.

Många uppdrag har handlat om kreativitet - vad är det egentligen? När vi blir ombedda att vara "kreativa" så brukar det första som kommer upp vara vårt motstånd. Vi blir rädda för att göra bort oss, göra fel, bli utpekade eller bara tappa ansiktet. Att vara kreativ är att använda sitt mod, helt enkelt. Att våga vara beredd på att göra fel är vägen till orginalitet. Det däremot kan vara svårt och detta motstånd är det som är det intressanta. Hur kommer det sig att jag blir rädd? Hur hindrar jag mig själv från att ta risken? Vad kan hända? Gestaltterapin ger konkreta verktyg att både undersöka detta motstånd och ge stöd till att hitta nya sätt att förhålla sig till både rädslan och modet!

Om mig

Jag tar emot klienter i individualterapi och grupp i Stockholm och Nykvarn, arbetar som gruppledare i Aktivt Föräldraskap och ger även utbildningar och föreläser om skam. Jag har en bakgrund inom teatern, där jag jobbat som skådespelare och regissör och parallellt även arbetat med team- och ledarutveckling i organisationer.

Mottagning

  • Gata: Timmermansgränd 1
  • Stad: Stockholm
  • Telefon: 0708-32 31 35
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.