Agneta Wallin

Benet Scenkonst

Inriktning

"En gång kommer du att bli invigd i din egen hemlighet: Det krävs två för en människa och den ena är du...Bara denna invigning kan teckna bilden av dig själv. Allt annat tecknar bilden av den du älskar." Niels Frank

Företaget fick heta Benet för att benknotorna är en mytologisk symbol för själen. Det eviga, det innersta, det som blir kvar när allt annat försvunnit. Ett ben kan också vara en kappseglingssträcka. Och något att stå på. Jag tyckte det passade när jag skulle driva företag inom scenkonst. Jag tycker det passar lika bra för terapeutisk verksamhet. Det passar mig. Benet.

Jag tar emot klienter individuellt och i grupp. Alltid utifrån klinens/klienternas utgångspunkt och med lyhördhet för processen, ödmjukhet inför livet och tillit till djupet och höjderna som finns i både kroppen och fantasin. För mig är kreativa inslag av bild, drömmar, text, kropp och lekfullhet viktiga att erbjuda. Ibland är vårt undermedvetna uppriktigare än vårt kontrollerade medvetna. Jag är även aktiv i Föreningen Storasyster som erbjuder stöd till personer som varit utsatta för sexuellt våld.

Om mig

Jag mötte Gestaltterapin i slutet av 90-talet genom Marcus Groths workshops i autencitet och närvaro för skådespelare, vilka gjorde djupt och varaktigt intryck på mig, yrkesmässigt och privat. Under många år återvände jag till dessa kurser och påmindes om livets mening. Att beröras och relatera. Helheten, kroppen och andningen. Den ömsesidiga dialogen: Martin Bubers filosofi Jag och Du, som är en av Gestaltterapins rötter. 2012 var jag mogen att själv påbörja resan mot att bli Gestaltterapeut.

Jag har skådespelarutbildning från teaterhögskolorna i Stockholm och Moskva, samt Dramatiska Institutet. Med över 20 års erfarenhet från svenska stads- läns- och fria teatrar, är detta min viktigaste identitet, jag älskar teaterkonsten. Jag jobbar även som komiker. 

Mottagning

  • Gata: Timmermansgränd 1
  • Stad: Stockholm
  • Telefon: 0707 -72 20 03
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.