• FoU

Aktuella och kommande event i SAG

2015-09-30 Vilka åker till Taormina?

Har du sett listan Vi åker med till Sicilien 2016 där Gestaltare i Sverige som tänker åka på konferensen samlar sig? Listan gör ingen skillnad på utbildningsinstitut, föreningstillhörighet eller huruvida du är auktoriserad eller inte. Här samlas FGO:are, SAG:are, GIS:are, NGI:are, Metanoior, Gestaltakademiker och gestaltare från många håll.

Registrera dig på listan så ser de som administrerar och samlar Gestaltare i Sverige att du kommer att åka med. Du kan också själv gå in på listan för att se vilka andra som tänker sig till Sicilien.

Tanken är att vi ska kunna:

  • Ge tips på hotell i Taormina.
  • Hitta samåkning på flyg, taxi mm
  • Arrangera gemensamma middagar.
  • Få hjälp att hitta varandra och umgås.
  • Ni som skall hålla workshop i Taormina kan stötta varandra.
  • Registreringsformuläret till listan hittar du här», medan listan som samlar de som redan listat sig ligger här»

och längre ner. På Facebook finns gruppen Gestalt i Sverige åker till Sicilien 2016» där läggs information om event, viktiga datum och annan information som du har glädje av. Där kan du också hitta kolleger för utbyte och bollande om du tänker hålla i en workshop eller föreläsa.

Fyllde du i listan redan i somras, gå gärna in på länken och uppdatera dina uppgifter. Arbetsgruppen vill veta om du vill mötas över en gemensam middag för oss "Gestaltare i Sverige", om du ska hålla i en workshop, eller har något annat du kort vill dela med dig av.

Om du registrerar dig på listan så kommer din uppgifter och dina val synas på listan eftersom den ligger öppet. Här kommer du direkt till EAGT/AAGT konferensens hemsida»  och här kan du ladda ner informationsfoldern» 


 

2015-09-13 Inför EAGT & AAGT:s gestaltkonferens i Taormina

Välkommen på inspirationskvällar i Stockholm och Göteborg kring att våga hålla workshop på EAGT-AAGT-konferensen i Taormina, Sicilien, september 2016. Inför EAGT konferensen i Krakow 2013 så anordnade vi en liknande kväll och flera av de som kom, fick hjälp av varandra att komma på vad man skulle kunna skicka in ett förslag på. Nu vill vi inspirera varandra att ta plats på gestaltvärldskartan i Sicilien!

STOCKHOLM torsdag 24 september kl. 17.00 – 21.00, i Gestaltakademins lokaler Duvnäsgatan 14

OSA till: Eva Bäckman: eva@rollmakarna.se eller 0708-80 42 95 eller Jojo Tuulikki Oinonen: jojo@skam.nu 0708-32 31 35eller

GÖTEBORG tisdag 22 september kl 17.00 – 21.00 på Pilgatan 2A i Haga

OSA till: Charlotta Fritsch: charlotta@fritschocompany.se eller 0703 - 30 02 68 Monica Cederholm: monica@ledarskapharmoni.se eller 0707- 39 59 93 Kom ihåg att OSA, så vi vet hur många mackor vi ska göra.

Gå in och gilla Facebooksidan: Gestalt i Sverige åker till Sicilien 2016» där lägger vi löpande info runt konferensen 

Viktiga datum! Deadline för att komma in med anmälan av workshop till kongressen är den 31 oktober 2015! Vill du ha det billigare Early Bird-priset ska du anmäla ditt deltagande till konferensen denast den 30 september.


2015-06-11 Auktorisationsperiod I: 2012-2014 i mål

I juni skickade vi äntligen ut våra allra första auktorisationsbevis med tre års giltighet (2015-2017) till de av våra medlemmar som kommit in med den dokumentation vi behöver för att kunna auktorisera. Vi tackar för tålamod och det gedigna arbete som gjorts vad gäller dokumentation, sortering och distribution av verifikat för fortbildningar och handledning. Nu går vi in i nästa period och kommer att be om verifikat för perioden 1 januari 2015 - 31 december 2017 först till hösten 2017. Så, tänk på att redan nu räkna timmar, be om, sortera och spara kopior på fakturor, intyg och kvitton för de utbildningar, konferenser, workshops, föreläsningar, seminarier med mera som du tar del av för att fördjupa och bredda din kompetens.

Och, vi är grymt imponerade av all den kunskapshunger, erfarenhet och gedigna fortbildning som finns bland våra gestaltterapeuter i SAG!!!


2015-05-22 Konstituerande styrelsemöte i Nora

Vi möttes en sen fredagkväll med påslagen bastu, uppvärmd pool, framdukade snacks och en uppslagen hej-kom-in-skål för att välkomna och inlemma vår nya styrelsemedlem, mezzosopranen och språkekvilibristen Pia Svorono. Hon kommer bland annat att ansvara för medlemsrekrytering och se över dokument som behöver överättas från engelska till svenska, och från svenska till engelska. Vi konstaterade snabbt att vi är en kraft starkare, att vi snart är i hamn med auktorisationsprocessen, att medlemshanteringen behöver lite puts och att vi bokar in medlemsträffar, workshops, mingel, föreläsningar i samband med våra styrelsemöten framöver som vi turnélägger - Nora, Stockholm, Göteborg, Skåne (Malmö, Helsingborg, Lund?) - för att få till verkliga möten med er, för direktpåverkan, prat, bubbel, feedback, nätverkan, en klapp på axeln, ett dunk i ryggen eller en varm hand mot pannan. Vi beslutade om datum för nästa årsmöte och har fyllt kalendern här på hemsidan med datum för alla våra möten. Till medlemsförmånerna kan vi nu addera en digital prenumeration på BGJ (British Gestalt Journal) som du hittar under Dokument≫ Forskning, artiklar och tidskrifter, tillsammans med det norska Gestaltmagasinet. Du behöver dock vara inloggad för att komma åt dem!! Som medlem har du dessutom alltid 10% rabatt på fortbildning som arrangeras av Gestaltakademin. Sist men inte minst, du som tålmodigt dokumenterat, sorterat, kopierat och rapporterat in din fortbildning och handledning för perioden 2012-2104; ditt auktorisationsbevis är signerat, kuverterat, frankerat och på väg! Strax i din brevlåda.


2014-10-17 Auktorisationsperiod I: 2012-2014

Vi är nu igång med auktorisationsprocessen och det har sakta med säkert börjat trilla in dokument, underlag, kvitton och verifikationer för den första treårsperioden i SAG:s historia. Nu är vi äntligen redo, i styrelsen har vi undet hösten jobbat och processat färdigt den struktur vi behöver för att hantera denna historiska utmaning; den vi faktiskt gemensamt har, tillsammans med er, att genomföra – vår första auktorisationsprocess någonsin! Senast den 30 november vill vi ha in underlagen. Mer info och formulär för sammanställning hittar du här »


2014-08-12 CORE – Gestaltterapin kommer ut ur garderoben

Under hösten 2014 har SAG fått till stånd ett samarbete med professor Rolf Holmqvist på Linköpings universitet (LiU), för att studera effekten av Gestaltpsykoterapi. Rolf ansvarar för forskningsinsatser på psykoterapi med stöd av CORE-instrumentet och ser gärna att han får med gestaltpsykoterapin i forskningen.

Vi är väldigt glada och stolta att nu kunna erbjuda Sveriges auktoriserade gestaltterapeuer att delta i studien. För att kunna starta upp projektet behöver vi minst 200 klienter som underlag för att studien ska bli vetenskapligt relevant. SAG samordnar och förmedlar kontakten med Linköpings universitet i inledningsskedet. Som terapeut har du sedan direktkontakt med Rolf Holmqvist under studien.

Låter det spännande? Vill du vara med och placera gestaltterapin på den akademiska kartan? Vi söker både dig som är gestaltterapeut och dig som är klient och vill ingå i forskningsstudien för att sätta gestaltterapin på kartan!

Läs mer om vad projektet innebär för terapeut & klient »

Har du idéer om texter, artiklar, debattinlägg, upprop som du finner intressanta i det fält vi verkar inom skicka gärna ett tips till mika»